Tilbage til forsiden
Om hjemmesiden
Sponsorer
Kontakt os
 
Chat
Brevkasse
Mødestedet
Film og bøger
Spørgsmål og svar
Leksikon
Gode Historier
Links
Test dig selv

Gode Historier - Et brev fra Nanna
                                                                                                                                                                Arkiv

Jeg er en pige på 17 med en lillebror på 15 med asperger syndrom. Min bror har altid været ret speciel og genert, men det var først da han kom i puberteten at vi begyndte at tro at der virkelig var noget gal. Han blev aggressiv over de mindste ting, lukkede sig inde på sit værelse og havde en masse ritualer vi ikke måtte bryde. for 1 år siden blev han indlagt på ungdoms psykiatriske afdeling.

Vi har vidst at han har asperger syndrom i ca. 10 måneder nu og det har ændret alle i min families hverdag. Vi er f. eks begyndt at have faste rammer og respektere at nogle af hans ritualer f. eks at han aldrig vil drikker det sidste saft i hans glas og har behov for at gå og svinge en pind rundt i flere timer. Jeg bliver heller ikke så sur på ham mere. Jeg ved at det er fordi han ikke er helt normal at han gør som han gør.

Han har fået en støttelærer som han er virkelig glad for. han har lige afleveret sin første engelske stil, der er måske endda mulighed for at han skal til 9. klasses eksamen i dansk. Alligevel bekymrer jeg mig meget for hans fremtid.  

Min mor har læst alle bøger på biblioteket, men jeg forstod stadig ikke helt hvad en autist var selvom hun prøvede at forklare mig det.

I marts deltog jeg i et kursus for søskende til autister. Jeg havde aldrig mødt andre med de samme problemer som mig. det blev to dage for mig, som var virkelig hårde følelsesmæssigt, men rigtig gode. når de andre fortalte, kunne jeg sidde og havde oplevet præcist det samme. det var som at møde en slags soul mates, selvom alle vores søskende er forskellige. Jeg var den eneste med en søskende der først er blevet diagnosticeret i så sen en alder, så bare det at skulle snakke om det med andre der forstod en var nyt. Jeg mødte to rigtig søde piger som jeg stadig snakker med. Jeg er virkelig glad for at jeg deltog.

Venlig hilsen
Nanna