Tilbage til forsiden
Om hjemmesiden
Sponsorer
Kontakt os
 
Chat
Brevkasse
Mødestedet
Film og bøger
Spørgsmål og svar
Leksikon
Gode Historier
Links
Test dig selv
lementer - Gå til brevkassens forside
Brevkasse - Hvor møder jeg andre søskende?
Kære Brevkasse…

Jeg har en storebror der autist. I lang tid har jeg fortrængt det, fordi jeg har følt mig alene om at have en søskend der er autist. Nu er jeg ved at erkende det og er mere åben over for det. men jeg føler mig stadig alene om det. Findes der nogen støttegrupper for søskende til autister?

lementer - Spørgsmål

Kære Irene

Jeg kan godt forstå du har følt dig alene, sådan er der mange søskende der kan have det i perioder. Dog godt at høre at du også er blevet mere åben overfor det og gerne vil møde andre. Hvad angår søskendegrupper kommer det meget an på hvor du bor i landet. Du kan måske spørge dine forældre om de kan spørge deres sagsbehandler i jeres kommune om det findes der, hvor I bor. Desuden holder vi på Center for Autisme et kursus for ældre søskende, men nu ved jeg ikke hvor gammel du er. Kurset er for unge fra 14 år og det bliver holdt i Kalundborg den 13. og 14. september. Du kan læse nærmere om det på vores hjemmeside www.centerforautisme.dk Det er også muligt at gå ind på Mødestedet eller den nyoprettede chat her på siden og få kontakt til andre med søskende der har autisme.

Et andet forslag er at du skriver et brev til jeres lokalforening, hvor du fortæller dem om, hvordan du synes det er at være søskende til et barn med autisme. Fortæl dem, at der mangler et sted hvor du kan mødes med andre søskende i samme situation og forslå dem, at de opretter en søskendegruppe. Du kan spørge dine forældre om adressen, og hvis de ikke har den, kan I finde den på Landsforeningens hjemmeside.

Håber du fik lidt hjælp
Mange hilsner Vibe

lementer - Svar