Tilbage til forsiden
Om hjemmesiden
Sponsorer
Kontakt os
 
Chat
Brevkasse
Mødestedet
Film og bøger
Spørgsmål og svar
Leksikon
Gode Historier
Links
Test dig selv
lementer - Gå til brevkassens forside
BREVKASSE - min nevø slår...
hej i 3.

Jeg er en pige på 16, som bor med min nevø på 6år.
han har asperger...
                   
han slår mig tit, rigtig tit. problemet ligger i at det ikke kun er et slag men mange, og til sidst bliver jeg "nødt" til at slå igen. jeg vil simpelthen ikke finde mig i det. det gør altså ondt. hvis jeg beder om hjælp fra de voksne hjælper de også men så er det dem
der for turen.
                   
hvordan skal jeg gøre??
lementer - Spørgsmål

Ja, som du nok har kunne læse rundt om på siden, er du desværre ikke den eneste....

Jeg tror at grunden til at mange børn med autisme og Aspergers syndrom slår, er fordi de ikke rigtig kan gennemskue situationen og så handler på deres umiddelbare instinkt. Det vil sige, at hvis de føler sig forvirrede og ikke forstår præcis, HVAD der foregår, HVORFOR det foregår og HVORDAN det skal foregår, så slår de.

Derfor er det vigtigt at gøre klart for dem, hvad man gerne vil, også selv om det kan synes meget tydeligt for os andre. Det betyder, at hvis der er et problem med, at din nevø slår, så er jeres familie nødt til at bruge tid på at forberede ham på, hvad han skal lave sammen med dig, hvordan han skal lave det sammen med dig, og hvorfor han ikke må slå.

Det kan godt tage noget tid og kræfter, men det er meget vigtigt, specielt fordi din nevø på et tidspunkt bliver stor, og så begynder han at slå rigtig hårdt.

Man kan forberede din nevø ved at skrive eller tegne for ham, hvad der skal ske, når han er sammen med dig, og hvad han skal gøre, hvis der er noget han ikke forstår eller hvis han keder sig. Her skal I selvfølgelig have en plan, som I han fremlægge for ham. Med en plan mener jeg, at I skal have aftale, hvad han kan gøre, hvis han keder sig, og hvordan han kan spørge én, hvis der er noget han ikke forstår.

Det er ikke altid, at ens plan lykkes første gang, så I skal være forberedt på, at hvis han stadig ikke forstår, hvad i mener og slår, ja så må I tegne/skrive på en ny og enklere måde indtil han forstår det.

Det lyder måske lidt indviklet, og derfor synes jeg også, at hvis din nevø bliver ved med at slå, så skal din familie overveje en konsulent udefra, der kan hjælpe jer, med at få ham til at slå mindre. Så prøve i første omgang at forberede ham på, HVAD, HVORDAN og HVORFOR, og hvis det ikke hjælper, må du tale med din familie om at bruge en fonsulent, der kan hjælpe jer.

Held og lykke med det, og skriv igen, hvis det slet ikke hjælper.

Kh. Therese  
lementer - Svar