Tilbage til forsiden
Om hjemmesiden
Sponsorer
Kontakt os
 
Chat
Brevkasse
Mødestedet
Film og bøger
Spørgsmål og svar
Leksikon
Gode Historier
Links
Test dig selv
lementer - Gå til brevkassens forside
Brevkasse - Skal jeg råde min svigerfamilie til at få deres søn undersøgt.

 
 
Kære Brevkasse
Jeg er en pige på 19 med en bror på 22 med Asperger Syndrom. Jeg selv lider af depression på grund af min barndom, min bror slog mig.
Nu er jeg flyttet sammen med min kæreste på 22 som selv har en storebror (C) med AS, dog i en så mild grad at medicin ikke er nødvenigt. Mine svigerforældre har derfor besluttet ikke at fortælle ham om hans handicap. Dette irriterer mig grusomt. Er det forkert af mig?
Jeg synes alle har ret til at kende sig selv, og jeg tror at C ville have meget nemmere ved at forstå nogle af de ting han gør.
Der udover har min kæreste også en lillebror (M) der er 13 år yngre. Hver gang jeg er hjemme hos mine svigerforældre ser jeg nye sider af M, han er utroligt konkretopfattende, ekstremt kort lunte og mange flere tegn på autisme/AS.
Mine svigerforældre undrer sig selv over hans opførsel. Det undrer mig meget at de ikke overvejer at få ham undersøgt for autisme/AS, nu da deres ældste dreng har det. Det ville forklare meget, hvis M får en diagnose hen i retning af autisme.
Vil det være okay for mig at råde dem til at få ham undersøgt?
Jeg håber I kan hjælpe mig :)
Knus Nanna
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 
 
 

lementer - Spørgsmål
lementer - Svar
Kære Nanna
 
Tak for dit brev. Jeg forstår godt at du har den opfattelse at alle har ret til at kende sig selv og at det i mange tilfælde også vil være nemmere for den person det drejer sig om, at få nogle forklaringer fx i form af en diagnose. Men i denne sag, hvor det drejer sig om forhold i din svigerfamilie, som jeg jo selvfølgelig ikke ved hvilket forhold du har til, tænker jeg det være vigtigt at lade dem i familien der afgøre, hvordan de vil håndtere. Hvis de spørger dig direkte, eller der er anden passende lejlighed kan du selvfølgelig komme med din mening.
 
Mange hilsner Vibe